Tips over het gebruik van gordijnstaven?

Sem de Jonge

Maak je handen vuil en laat ons je de beste gordijnroede maken die je.

Wat is een gordijnroede? Dit woord kan worden gebruikt voor zowel gordijnen als staven. Een gordijnroede is een touw gemaakt van natuurlijke vezels zoals zijde, fluweel, hennep en katoen. Het is niet een synthetisch touw, en het wordt vaak gebruikt om wrap-up van de randen van gordijnen of om een eenvoudige decoratieve object te maken. Zie bovendien het Muurbescherming Folie experience report. Het belangrijkste doel van een gordijn staaf is om te voorkomen dat de stof van een jurk of rok rafelen. Het wordt ook gebruikt in de bouw van gordijnen om de hoeveelheid draad die gaat tussen het oppervlak van de stof en de onderkant van het gordijn te verminderen.

Als een gordijn staaf is in principe gemaakt van natuurlijke vezels is het mogelijk om het nog zachter en langer. De vezels worden niet gebruikt als de kern, maar om het oppervlak zeer zacht en glad te maken. Dit wordt bereikt door ze te weven tot een speciaal type breisteek. Dit is de foto van een kanten steek: De kanten steek wordt ook gebruikt om decoratieve dingen te maken in uw huis. De kanten steek zal worden gebruikt als een patroon voor de gordijnen als het patroon zal een specifiek aantal rondes worden gewerkt. Ik denk niet dat het gebruik van kanten steek op een stof zal de stof zacht of lang. In feite kan kant steek maken een stof zeer stijf, helemaal niet zacht. Ik hou van het uiterlijk van een stof die veel contrast heeft en er is veel kleurvariatie. Een goede bron voor kant steken zijn gebreide steek patronen, zoals degene die ik hierboven gekoppeld. Dit patroon omvat kant steek en andere technieken die u zullen helpen om kant steek te werken. Maar zoals altijd, mijn favoriete bron van kant steken is het boek The Complete Breien Bijbel door Ellen M. Blythe. Het andere belangrijke ding om te onthouden is dat je voorzichtig moet zijn bij het werken met kanten steek op stof. Op dezelfde manier kan Glas Folie een start-up zijn. Sommige stoffen zijn te stijf om de kanten steek erop te kunnen werken. Dit zal opmerkelijk zijn als je het vergelijkt met Tapijt Leiden. Ook zullen niet alle kantpatronen werken. Het zal bijvoorbeeld niet werken om een stuk stof dat 3/4 inch breed is te breien, met de steek erin. Bij twijfel, altijd kijken naar de grafiek om de lengte en meter van uw stof te controleren.

Ik denk dat de meeste kant patronen zal ook goed zijn voor het maken van kant mouwen ook. Ik kreeg onlangs de kans om een monster van een kanten kraag te doen, en ik moest twee verschillende mouwen maken. De instructies waren zeer rechttoe rechtaan, en toen ik ging naar mijn patroon af te drukken en het borduurwerk te starten, alles wat ik moest doen was draai de stof op zijn kop. Op dezelfde manier kan gordijnroede een proefrun zijn. Ik maakte ook nog twee kragen voor een vriend van mij, die vroeg dat hij ze ook in de toekomst.